پیش‌بینی تولید 14 میلیون تن گندم در کشور؛ تأکید وزارت جهاد کشاورزی بر پایداری امنیت غذایی
پیش‌بینی تولید 14 میلیون تن گندم در کشور؛ تأکید وزارت جهاد کشاورزی بر پایداری امنیت غذایی

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به شرایط مطلوب سال زراعی جاری، از پیش‌بینی تولید 13 تا 14 میلیون تن گندم در کشور خبر داد و اعلام کرد که با توجه به روند فعلی تولید، امنیت غذایی کشور در وضعیت پایدار قرار دارد و مردم نباید نگرانی‌ای درباره تأمین اقلام اساسی داشته باشند.
مجید آنجفی در جریان بازدید از مزارع غلات و دانه‌های روغنی استان لرستان، با ارزیابی مثبت وضعیت کشت و تولید در مناطق مختلف، اظهار کرد: شرایط مناسب اقلیمی، همراه با تلاش کشاورزان، کارشناسان و مجموعه‌های تحقیقاتی و اجرایی، نویدبخش سالی مطلوب در حوزه تولید محصولات راهبردی به‌ویژه گندم است. به گفته او، برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که میزان تولید این محصول استراتژیک در سال جاری می‌تواند به مرز 14 میلیون تن برسد.
وی با تأکید بر اهمیت گندم به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین محصولات اساسی در سبد غذایی خانوار، افزود: برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در بخش زراعت، به‌ویژه در حوزه تأمین نهاده‌ها، بذر، پشتیبانی‌های فنی و مدیریت مزارع، نقش مهمی در ارتقای عملکرد تولید داشته و این روند می‌تواند به تقویت هرچه بیشتر خودکفایی و ثبات بازار محصولات اساسی منجر شود.
 بازدید از مزارع بذری و بررسی ارقام مختلف گندم
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی همچنین در ادامه سفر خود به لرستان، از مزارع هسته‌های بذری غلات در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی این استان بازدید کرد. در این بازدید، روند تولید و وضعیت ارقام مختلف گندم در طبقات بذری پرورش 2 و پرورش 3 مورد بررسی قرار گرفت.
این بخش از بازدید با هدف ارزیابی وضعیت تولید بذرهای اصلاح‌شده و بررسی ظرفیت‌های موجود برای توسعه ارقام پربازده و سازگار با شرایط اقلیمی مناطق مختلف انجام شد؛ موضوعی که از آن به‌عنوان یکی از ارکان اصلی افزایش بهره‌وری در تولید گندم یاد می‌شود.
 
 ارائه گزارش مسئولان استانی از وضعیت تولید بذر
در جریان این بازدید، گزارشی از آخرین وضعیت تولید بذر، ظرفیت‌های موجود، چالش‌ها و مسائل پیش‌روی این حوزه از سوی مسئولان و کارشناسان ذی‌ربط ارائه شد.
در این نشست، مهندس صیادی رئیس سازمان کشاورزی استان، شاهوردی رئیس مرکز تحقیقات استان، سیاح رئیس بخش اصلاح گیاهان زراعی و باغی و بور کارشناس مسئول واحد استانی، هر یک توضیحاتی درباره روند تولید بذر، وضعیت مزارع تحقیقاتی و برنامه‌های در دست اجرا ارائه کردند.
 نقش لرستان در زنجیره تولید غلات و بذر
استان لرستان به‌واسطه شرایط اقلیمی مناسب و ظرفیت‌های قابل توجه در حوزه کشاورزی، یکی از مناطق مهم در تولید غلات و همچنین توسعه بذرهای اصلاح‌شده به شمار می‌رود. بازدید معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از این استان را می‌توان نشانه‌ای از اهمیت جایگاه لرستان در برنامه‌های ملی تأمین امنیت غذایی و ارتقای تولید محصولات راهبردی دانست.
امنیت غذایی؛ محور اصلی سیاست‌های بخش کشاورزی
اظهارات معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی درباره ثبات در تأمین اقلام اساسی، در شرایطی مطرح می‌شود که موضوع امنیت غذایی به یکی از مهم‌ترین اولویت‌های سیاست‌گذاری در بخش کشاورزی تبدیل شده است. تولید پایدار گندم، توسعه بذرهای کیفی، بهبود عملکرد در واحد سطح و پشتیبانی از کشاورزان، از جمله محورهایی است که می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ این ثبات ایفا کند.
بر اساس این گزارش، آنچه از بازدید میدانی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از مزارع لرستان برمی‌آید، نشان‌دهنده امیدواری نسبت به افزایش تولید گندم، تقویت زنجیره بذر و تداوم آرامش در بازار محصولات اساسی است؛ موضوعی که در نهایت به نفع تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و اقتصاد کشاورزی کشور خواهد بود.

تاریخ:
1405/02/27
تعداد بازدید:
52
منبع:
اداره روابط عمومی و امور بین الملل
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal